whatsapp


  • Avenue İstanbul Cumhuriyet Mah. D-100 Karayolu Cad. A Blok No: 48 Kat: 1 D: 54 Beykent-Büyükçekmece
  • +90 552 396 79 29
  • [email protected]

Ağız Bakımının Sağlığa Etkisi

Toplumsal olarak sahip olduğumuz yanlış bilgiler ve geçmişten getirdiğimiz tecrübeler Diş Hekimliği kavramını diş çekmekle, çekilen dişin yerine yeni diş koymakla ya da dönemsel olarak bize acı veren bir durumdan uzaklaştırıcı olmakla eş değer tutuyoruz. Oysa son yıllarda yapılan çalışmalar ağızda ve dişlerde yaşanan sorunların dünya nüfusunun önemli bir bölümünde  rastlanan çeşitli rahatsızlıkların temelini oluşturduğunu gösteriyor.

Çiğneme fonksiyonunu yerine getiremeyen bir hasta mide ve bağırsak sorunları ile karşı karşıya kalmaktadır. Ağız hastalıklarının neden olduğu ağız kokusu, şekil ve görüntü bozukluğu; yine  diş kayıplarının ya da şekil bozukluklarının neden olduğu bazı sesleri çıkartmada, kelimeleri telaffuz etmede yaşanan sorunlar kişileri sosyolojik olarak etkiliyor. Bu durum psikiyatrik hastalıkların gelişmesine zemin oluşturuyor.  Ağız içerisinde gelişen iltihabi rahatsızlıklar zaman içerisinde  kalp/damar, eklem ve akciğer hastalıklarının oluşumuna zemin hazırlayarak bireyin sağlığını günden güne kaybetmesine sebebiyet veriyor.  

Ağız sağlığına bağlı olarak yaşam boyunca oluşabilecek fizyolojik ve psikolojik rahatsızlıkların önüne geçebilmek amacı ile bebeklik evresinden itibaren ağız ve diş  sağlığına özen gösterilmeli, bebek bir yaşına girmeden ilk diş muayenesi yapılmadır. İlerleyen yaşlarda bir şikayet olmasa dahi belirli aralıklarla diş hekimi ziyareti yapılmadır.

Uzman diş hekimi kadromuz ile ağız ve diş sağlığınızı korumanız, ihtiyaç halinde estetik diş hekimliği uygulamalarından faydalanmanız için Beylikdüzü, Beykent’de hizmetinizdeyiz.

Ağız ve diş sağlığı konusunda uzman görüşü almak üzere Beylikdüzü Beykent’te bulunan kliniğimizi ziyaret edebilir, sorularınız için whatsapp hattımızdan bizimle iletişime geçebilirsiniz. 

Osman Çengel Ağız ve Diş Sağlığı Kliniğinin açık adresi ve iletişim bilgilerine erişmek için bu linke tıklayınız.