whatsapp


  • Avenue İstanbul Cumhuriyet Mah. D-100 Karayolu Cad. A Blok No: 48 Kat: 1 D: 54 Beykent-Büyükçekmece
  • +90 552 396 79 29
  • [email protected]

Ağızda Kötü Koku

Dünya üzerinde bulunan insanların %75’i ağız kokusundan şikayet etmekte ya da hayatının bir döneminde ağız kokusu problemi ile karşılaşmaktadır. Ağız kokusu tek başına bir hastalık değildir. Sarımsak, soğan gibi kendinden aromalı gıdaların tüketimi ya da sabah kalkıldığında dil sırtında oluşan bakteriler sebebi ile açığa çıkan sülfür gazı sebebi ile açığa çıkan ağız kokusu tedavi gerektirmez. Dişlerin ve dil sırtının fırçalanması ile bu koku ortadan kalkar.

Fakat tüketilen gıdalardan ve zamandan bağımsız olarak ortaya çıkan kişiyi ve çevresindekileri rahatsız eden ağız kokusu ise diş çürüğü, diş eti hastalıkları ya da ağrı yaratmayan ağız içi yaraların habercisi olabilir. Bu nedenle gargara, sprey, sakız ya da aromatik başka bitkilerle ağız kokusu maskelenmemeli bir diş hekimi kontrolünden muhakkak geçilmelidir.

Ağız kokusunun sebebi çoğunlukla ağız ve diş sağlığında önem verilmemesine bağlı olarak ağız içerisinde yaşanan sorunlar nedeni ile ortaya çıkmakla birlikte, sinüzit, reflü, akciğer hastalıkları, şeker hastalığı vb. sistemik hastalıklarda ağız kokusuna sebep olabilmektedir. Bu nedenle ağız kokusu şikayeti yaşandığında öncelikli olarak diş hekimi ziyareti gerçekleştirilmeli bir sonuç alınamaması halinde bir dahiliye hastalıkları uzman kontrolünden geçilmelidir.

Uzman diş hekimi kadromuz ile ağız ve diş sağlığınızı korumanız, ihtiyaç halinde estetik diş hekimliği uygulamalarından faydalanmanız için Beylikdüzü, Beykent’de hizmetinizdeyiz.

Ağız ve diş sağlığı konusunda uzman görüşü almak üzere Beylikdüzü Beykent’te bulunan kliniğimizi ziyaret edebilir, sorularınız için whatsapp hattımızdan bizimle iletişime geçebilirsiniz. 

Osman Çengel Ağız ve Diş Sağlığı Kliniğinin açık adresi ve iletişim bilgilerine erişmek için bu linke tıklayınız.