whatsapp


  • Avenue İstanbul Cumhuriyet Mah. D-100 Karayolu Cad. A Blok No: 48 Kat: 1 D: 54 Beykent-Büyükçekmece
  • +90 552 396 79 29
  • [email protected]

Diş Hassasiyeti

Diş hassasiyeti günümüzde oldukça sık karşılaşılan rahatsızlıklardan biridir. Diş hassasiyeti ,dişin dentin tabakasından ya da diş kökünden kaynaklanabilir.

Diş hassasiyeti tatlı, ekşi, soğuk, sıcak, keskin ve asitli yiyeceklerin tüketimi sırasında dişlerde keskin, şiddetli ve kısa süreli bir ağrı şeklinde kendini gösterebildiği gibi, bu tür gıdaların tüketimi ile başlayıp uzun süreli ağrılar ile  devam edebilir.

Diş hassasiyetinin boyutunu ve ortaya çıkış sebebini belirlemek için detaylı bir diş hekimi muayenesinden geçerek önlem almak yaşam kalitesinin artması ve ağız sağlığının korunması açısından büyük önem taşımaktadır.

Diş hassasiyeti ağırlıklı olarak diş eti hastalıkları temelli olarak ortaya çıkmakla birlikte yanlış diş macunu ya da diş fırçası seçimi, sert ve aşındırıcı bir biçimde diş fırçalama nedeni ile de ortaya çıkabilmektedir. Hassasiyeti yaratan etkenlerden biri de beslenme alışkanlıklarıdır. Turşu, fazla limonlu salata gibi ekşi ve asit oranı yüksek gıdaların, şekerli içeceklerin, portakal suyu gibi asit içeriği yüksek içeceklerin tüketimi; reflü, blumia (kişinin kendini kusturması) vb. mide hastalıklarına bağlı olarak mide asidinin ağıza kadar ulaşması dişin sert ve koruyucu kısmı olan minenin erimesine dolaylısyla  dentin tabakasının açığa çıkmasına neden olmaktadır. Buna bağlı olarak diş hassasiyeti meydana gelir.

Dişlerde ani ve şiddetli olarak ortaya çıkan ağrılar diş hassasiyeti ile ilgili olabileceği gibi çürük ya da kırık bir dişin habercisi de olabilir. Bu nedenle rahatsızlığı hissetmenizi takiben vakit kaybetmeden uzman bir diş hekimini ziyaret etmeli ve sizin için uygun tedavi sürecini başlatmasını sağlamalısınız.

Diş hassasiyeti uygun tedavi prosedürleri düzenlenerek; daha az aşındırıcı içeren  diş macunları ve daha az sertlikte  diş fırçaları  kullanılarak; daha az asit, karbonhidrat ya da şeker içeren  gıdalar tüketilerek azaltılabilir.

Uzman diş hekimi kadromuz ile ağız ve diş sağlığınızı korumanız, ihtiyaç halinde estetik diş hekimliği uygulamalarından faydalanmanız için Beylikdüzü, Beykent’de hizmetinizdeyiz.

Ağız ve diş sağlığı konusunda uzman görüşü almak üzere Beylikdüzü Beykent’te bulunan kliniğimizi ziyaret edebilir, sorularınız için whatsapp hattımızdan bizimle iletişime geçebilirsiniz. 

Osman Çengel Ağız ve Diş Sağlığı Kliniğinin açık adresi ve iletişim bilgilerine erişmek için bu linke tıklayınız.