whatsapp


  • Avenue İstanbul Cumhuriyet Mah. D-100 Karayolu Cad. A Blok No: 48 Kat: 1 D: 54 Beykent-Büyükçekmece
  • +90 552 396 79 29
  • [email protected]

Diş Teli Uygulamaları

Düzensiz diş dizilimi, eğri ya da çapraşık diş bozukluklarını düzeltmeye yönelik olarak yapılan tedavi sürecinde kullanılan aparatlara diş teli adı verilmektedir.

Diş teli ile yapılan tedavide temel olarak dişe yapıştırılan kare şeklindeki braketler ve braketlere takılan ark telleri kullanılır. Ark telleri brakeletlere düşük bir basınç uygulayarak, dişlerin zamanla belirli bir düzene kavuşmasını sağlar.

Diş hekiminin uygun bulması halinde 8 yaşından itibaren diş teli uygulaması yapılabilmektedir. Diş teli uygulaması için bir üst yaş sınırı yoktur.

Diş teli uygulaması en ağrısız ve acısız diş tedavisi uygulamalarından biridir. Tedavi süreci diş yapısındaki bozukluğa bağlı olarak 6 aydan 2 yıla kadar uzayabilmektedir. Aylık kontroller ile diş teli uygulamalarında başarılı sonuçlar alınabilmektedir.

Diş teli uygulamaları herhangi bir diş doktoru tarafından değil; ortodonti uzmanı diş doktoru tarafından yapılması gerekir.

Diş Teli Çeşitleri Nelerdir?

  • Metal Diş Teli
  • Şeffaf Diş Teli
  • Görünmez- Lingual Diş Teli

 

Uzman diş hekimi kadromuz ile ağız ve diş sağlığınızı korumanız, ihtiyaç halinde estetik diş hekimliği uygulamalarından faydalanmanız için Beylikdüzü, Beykent’de hizmetinizdeyiz.

Ağız ve diş sağlığı konusunda uzman görüşü almak üzere Beylikdüzü Beykent’te bulunan kliniğimizi ziyaret edebilir, sorularınız için whatsapp hattımızdan bizimle iletişime geçebilirsiniz. 

Osman Çengel Ağız ve Diş Sağlığı Kliniğinin açık adresi ve iletişim bilgilerine erişmek için bu linke tıklayınız.