whatsapp


  • Avenue İstanbul Cumhuriyet Mah. D-100 Karayolu Cad. A Blok No: 48 Kat: 1 D: 54 Beykent-Büyükçekmece
  • +90 552 396 79 29
  • [email protected]

Dişler Neden Çürür?

Dişler Neden Çürür?

Diş çürükleri  ağırlıklı olarak dişin  sert dokusu olan mine ve onun altında yer alan dentin tabakasında yaşanan yıkımlardan dolayı olur. Ağız içi mikroorganizmalar, genellikle karbonhidrat ve yapışkan içerikli gıdalarla beslenme sonucunda diş üzerinde kalan gıda artıklarını tüketerek asit üretimine neden olurlar. Bu asidik ortam diş yapısında  yıkıma sebebiyet verir.

Kimler Risk Altındadır?

Ağız hijyenine özen göstermeyen her birey risk altında olmakla birlikte beslenme programı ağırlıklı olarak şeker ve karbonhidrat bileşenlerinden oluşan kişilerde diş çürüğü daha fazla görülmektedir.

Diş Çürüğünü Önlemek için Ne Gibi Önlemler Alınmalıdır?

  • Sabah ilk öğünün ardından ve gece yatmadan önce dişler ve dil  muhakkak fırçalanmalı, diş araları diş ipi ile temizlenmelidir. İmkan varsa bu sayı günde 3’e çıkartılmalıdır.
  • Şekerli ve yapışkan içerikli gıdalar tüketildikten sonra ağız temiz su ile çalkalanmalı, mümkünse fırçalanmalı, ağız içerisinde asidik ortam oluşumunun önüne geçmek için sık aralıklarla su içmeye özen gösterilmelidir.
  • Belirli aralıklarla diş hekimi ziyaretleri gerçekleştirilmeli, erken dönemde çürüklerin engellenmesine yönelik önlem alınmalıdır.

Çürüğe bağlı diş hasarlarında ya da kayıplarında nasıl uygulamalar yapılmaktadır?

Önleyici ve estetik diş hekimliği uygulamaları doğrultusunda ana hedef;  dişin zarar görmemesi ve kaybedilmemesidir. Alınan tüm önlemlere rağmen diş hasarı  olması durumunda  dişin onarılması için kompozit ve porselen dolgular, zirkonyum kronlar, kanal tedavisi gibi tedaviler ile dişin kullanım süresi uzatılmaya çalışılmaktadır. Tüm çabalara rağmen diş kurtarılamadığı takdirde, eksilen dişin yerine implant ve köprü gibi uygulamalar yapılabilmekte, hastanın yaşam kalitesinde yaşanabilecek olumsuzlukların önüne geçilebilmektedir.

Beylikdüzü/Beykent’te bulunan Özel Osman Çengel Ağız ve Diş Sağlığı Kliniği’nde kanal tedavisi, estetik  dolgu, implant  ve zirkonyum  kron/köprü uygulamaları  özenli ve hijyenik bir biçimde yapılmaktadır.

Ayrıntılı bilgi ve randevu almak için bizimle iletişime geçiniz.

Ağız ve diş sağlığı konusunda uzman görüşü almak üzere Beylikdüzü Beykent’te bulunan kliniğimizi ziyaret edebilir, sorularınız için whatsapp hattımızdan bizimle iletişime geçebilirsiniz.