whatsapp


  • Avenue İstanbul Cumhuriyet Mah. D-100 Karayolu Cad. A Blok No: 48 Kat: 1 D: 54 Beykent-Büyükçekmece
  • +90 552 396 79 29
  • [email protected]

Dişlerde İstenmeyen Lekeler Neden Olur?

Diş rengi; dişin iç yapısının rengi ve diş yüzeyinde var olan mine renginden oluşur. Diş rengi aynen ten rengi gibi kişiye özeldir. Yaşa, tüketilen gıdalara ve ağız bakımına gösterilen özene bağlı olarak yaş ilerledikçe diş rengi de değişebilir.

Yaşa bağlı oluşabilecek değişikliklerin yanı sıra, diş gelişimi sırasında antibiyotik kullanımı, geçirilen ateşli hastalıklar; günlük yaşamda çay, kahve, şarap, kola, sigara içilmesi gibi alışkanlıklar; ağız içi travmalar, daha önce uygulanan ağız içi protezler ve dolgular yoğun bir lekelenmeye ve sararmaya sebep olur. Tüm bu etkenlerin yanı sıra yetersiz ağız bakımı da dişlerde renk değişimine sebebiyet vermektedir. Zaman içerisinde ağız sağlığındaki sıkıntılar kişide estetik kaygıları da beraberinde getirmektedir.

Diş renginde oluşabilecek değişikliklerin önüne geçmek için lekelenmeye sebep olabilecek maddeler tüketildikten sonra ağız suyla çalkalanmalı mümkünse kısa bir süre içerisinde dişler fırçalanmalarıdır. Ağız içerisinde yaşanan bu değişimler uzman hekim kontrolünde yapılacak diş beyazlatma işlemi ile giderilebilmektedir. Estetik diş hekimliği tedavileri içerisinde en çok yapılan uygulamalardan olan diş beyazlatma işlemi Beylikdüzü, Beykent’te bulunan Özel Osman Çengel Ağız ve Diş Sağlığı Kliniği’nde özenli bir biçimde yapılmaktadır.

Daha fazla bilgi ve randevu almak için bizi arayın.

Uzman diş hekimi kadromuz ile ağız ve diş sağlığınızı korumanız, ihtiyaç halinde estetik diş hekimliği uygulamalarından faydalanmanız için Beylikdüzü, Beykent’de hizmetinizdeyiz.

Ağız ve diş sağlığı konusunda uzman görüşü almak üzere Beylikdüzü Beykent’te bulunan kliniğimizi ziyaret edebilir, sorularınız için whatsapp hattımızdan bizimle iletişime geçebilirsiniz. 

Osman Çengel Ağız ve Diş Sağlığı Kliniğinin açık adresi ve iletişim bilgilerine erişmek için bu linke tıklayınız.