whatsapp


  • Avenue İstanbul Cumhuriyet Mah. D-100 Karayolu Cad. A Blok No: 48 Kat: 1 D: 54 Beykent-Büyükçekmece
  • +90 552 396 79 29
  • [email protected]

Estetik Gülüş Tasarımı

Estetik gülüş tasarımı, diş hekimliği tekniklerinin sanat ile birleştirilerek kişiye özel gülüş kazandırma uygulamasıdır. Çeşitli nedenlerle estetiği bozan diş ve dişetindeki farklılıkların hastanın ihtiyaçları ve yüz şekline göre doğal ve estetik bir görünüme kavuşturulmasını sağlayan tedavi yöntemlerinden biridir. Bu noktada hastanın hekimi ile tam bir iş birliği içerisinde olması ve varsa endişelerini hekimi ile paylaşması önemlidir. Süreç içerisinde estetik kaplamalar, estetik dolgu uygulamaları, diş beyazlatma, diş eti tedavileri, diş boyu uzatılması vb. disiplini bir arada değerlendirir.  

Estetik gülüş tasarımı birkaç farklı teknolojiyi ve tedavi yöntemini bir arada barındırır, öncelikle hastanın yüz ve ağız yapısı fotoğraf ve video sistemi ile görüntülenerek dijital bir tasarım yapılır ve hastaya sunulan görsel üzerinden varsa revizyonlar yapılır, hastanın alt ve üst çenesinden ölçüler alınarak hastaya prova randevusu verilir.

Onaylanan görüntüler üzerinden diş protez laboratuvarlarında modellenen silikon kalıp hastanın dişleri üzerine yerleştirilir. Hekimin ve protez uzmanının rehberliğinde hazırlanan tasarım kalıp ayna karşısında veya kamera kaydı alınarak incelenebilir. Tasarımın yapılıp hastaya ağız içinde gösterilmesi ve onayının alınması birkaç seans sürebilir. Buradaki amaç hasta için en konforlu ve ideal görüntüyü yakalamaktır.  

Tüm prosedürün tamamlanması ile birlikte hekim hastasını ideal gülüş tasarımına ulaşmak için uygulayacağı tedaviler ve sürece dair bilgilendirir. Yapılacak olan tüm işlemler dijital kayıtlara sadık kalınarak ilerletilir. İşlemler hastanın ağız yapısına ve tedaviye uyumuna göre planlanmakla birlikte birkaç seans sonunda istenilen hedefe ulaşılmaktadır.

Gülüş tasarımı sonucunda hastanın çiğneme, öğütme ve yutma fonksiyonlarının iyileşmesinin yanı sıra yaşanan estetik değişimden dolayı psikolojisi de olumlu yönde etkilenmektedir. Yapılan tedavinin kalıcı olması için hastanın ağız hijyenine dikkat etmesi ve rutin kontrollerini ihmal etmemesi gerekir.

Uzman diş hekimi kadromuz ile ağız ve diş sağlığınızı korumanız, ihtiyaç halinde estetik diş hekimliği uygulamalarımızdan faydalanmanız için Beylikdüzü/ Beykent bölgesinde hizmetinizdeyiz.

Ağız ve diş sağlığı konusunda uzman görüşü almak üzere Beylikdüzü Beykent’te bulunan kliniğimizi ziyaret edebilir, sorularınız için whatsapp hattımızdan bizimle iletişime geçebilirsiniz.