whatsapp


  • Avenue İstanbul Cumhuriyet Mah. D-100 Karayolu Cad. A Blok No: 48 Kat: 1 D: 54 Beykent-Büyükçekmece
  • +90 552 396 79 29
  • [email protected]

Hareketli, Diş Protezi Kullanmak Zorunda Mıyım?

Günümüzde diş hekimliği teknolojisi ve malzemelerdeki gelişmeler ileri düzeydir bu doğrultuda hemen her kişiye uygun bir tedavi metodu belirlemek oldukça kolaylaşmıştır.Bu yöntemlerden biri de implant uygulamalarıdır.

Eksik dişlerin yerine yenisinin konması amacı ile geliştirilen implantlar günümüzde hareketli protez kullanım zorunluluğunu ortadan kaldırmakta, kişilerin konforlu bir yaşam sürmesine imkan vermektedir. İmplantlar eksik dişlerin yerine konması amacıyla, çene içerisine yerleştirilen ve diş köklerini taklit eden titanyum vidalardır. Titanyumun yüksek doku uyumu sayesinde çene kemiği titanyum implantları vücudun bir parçası olarak algılar ve başarı oranı oldukça yüksektir. Bilenen her hangi bir sağlık sorunu olmayan kişilerde ya da doktor takibinde olan kalp, şeker (diyabet), kanama bozukluğu, tansiyon vb. sağlık sorunu olan bireylerde doktorlarıyla değerlendirme yapılarak uygun şartlar oluşturulabilirse implant tedavisi başarılı bir biçimde uygulanabilmektedir.

İmplant tedavi sürecinde öncelikli olarak hastanın ağız ve çene yapısının tam olarak değerlendirilmesi amacı ile görsel ve ileri tanı uygulamaları ile değerlendirme yapılır. Bu değerlendirmenin yapılmasındaki amaç implant uygulaması yapılacak bölgenin kemik kalitesi, yüksekliği ve dokunun tam olarak tanınabilmesi ve planlamanın doğru yapılabilmesidir..

Çene kemiği implant uygulaması yapılabilecek düzeyde olan ve ağız bakımına özen gösteren bireylerde implant uygulamaları çok başarılı sonuçlar vermektedir.Kemiğin yapısının implant uygulamaları için güçsüz bulunduğu vakalarda kemik grefti (kemik tozu) uygulamalarıyla implant yerleştirilmesi için uygun zemin sağlanarak implantlar yerleştirilebilir. Kemik grefti uygulanan hastalarda implantın yerleştirilmesi için gereken bekleme süresi 3 ile 6 ay arasında değişmektedir.Bu hastanın genel sağlık durumu,implant yapılan bölge ve uygulanan greft miktarına göre belirlenir.

Doğru tedavi yönteminin belirlenmesi estetik diş hekimliği ve implant uygulamaları için; Beylikdüzü, Beykent bölgesinde bulunan Osman Çengel Ağız ve Diş Sağlığı Kliniği’ne telefon ve e-posta üzerinden ulaşabilirsiniz.

Ağız ve diş sağlığı konusunda uzman görüşü almak üzere Beylikdüzü Beykent’te bulunan kliniğimizi ziyaret edebilir, sorularınız için whatsapp hattımızdan bizimle iletişime geçebilirsiniz.