whatsapp


  • Avenue İstanbul Cumhuriyet Mah. D-100 Karayolu Cad. A Blok No: 48 Kat: 1 D: 54 Beykent-Büyükçekmece
  • +90 552 396 79 29
  • [email protected]

Pandemi Döneminde Ne Zaman Diş Hekimine Gitmeliyiz?

Tüm dünyanın etkisi altında kaldığı pandemi günlerinde hepimiz evlerimize kapandık. Sağlık sorunlarınlarımız olsa bile enfeksiyon alma korkumuz nedeni ile sağlık merkezi ziyaretlerinden kaçınır olduk. Peki karantina sürecinde ne zaman diş hekimine gitmemiz gerekir?

Karantina günlerinde değişen beslenme ve yaşam alışkanlıklarımız nedeni ile en sık yaşanan sıkıntıların başında dişlerde ağrı ve şişlik gelmektedir. Dişte şişliğe ek olarak üşüme, titreme, halsizlik ve baş ağrısı da ekleniyorsa vakit kaybetmeden diş hekimine başvurulmalıdır. Kulaktan dolma bilgilerle antibiotik ya da bitkisel tedavi yöntemleri uygulanmamalıdır.

Özellikle çocuklu ailelerde karantina günlerinde her zamankinden daha çok evde zaman geçirildiğinden ufak ev kazaları yaşanabilmektedir. Bu kazalardan en sık rastlanan diş kırıkları ya da tedavi edilen dişlerin yerinden çıkması durumudur. Böyle bir sorunla karşılaştığınızda kırılan ya da çıkan dişi 1 bardak süt içerisinde muhafaza ederek diş hekiminize ya da en yakındaki kliniğe gitmelisiniz.

Bu sorunlar dışında en sık yaşanan sorunlar ağız içi ve dudak enfeksiyonlarıdır. Ağız içerisinde çiğnemeyi, yutmayı ya da konuşmayı etkileyen ağrılı/ acılı ufakta olsa yara oluşumuna sebep olan sıkıntılar varsa diş hekimine başvurulmalıdır.

Uzman diş hekimi kadromuz ile ağız ve diş sağlığınızı korumanız, ihtiyaç halinde estetik diş hekimliği uygulamalarından faydalanmanız için Beylikdüzü, Beykent’de hizmetinizdeyiz.

Ağız ve diş sağlığı konusunda uzman görüşü almak üzere Beylikdüzü Beykent’te bulunan kliniğimizi ziyaret edebilir, sorularınız için whatsapp hattımızdan bizimle iletişime geçebilirsiniz. 

Osman Çengel Ağız ve Diş Sağlığı Kliniğinin açık adresi ve iletişim bilgilerine erişmek için bu linke tıklayınız.