whatsapp


  • Avenue İstanbul Cumhuriyet Mah. D-100 Karayolu Cad. A Blok No: 48 Kat: 1 D: 54 Beykent-Büyükçekmece
  • +90 552 396 79 29
  • [email protected]

Panoramik Röntgen

Panoramik röntgen çenelerin ve dişlerin tek bir röntgen filminde görülmesini sağlayan bir görüntüleme yöntemidir. Panoramik röntgen muayene sırasında gözle ya da tekli röntgen filmleri ile görülmeyen dişte çürük, diş kökü ya da çene kemiğinde olabilecek kistlerin teşhisi için önemli bir araçtır.

Bazı diş kliniklerinde ve görüntüleme merkezlerinde bulunan panoramik röntgen cihazının baş yerleşecek kısmına çene konur ve bu halde iki ince aparat başı çevreler. Gerekli ayarlamalar yapıldıktan sonra hastanın başının etrafında dönen bu cihaz aldığı görüntüleri bilgisayara gönderir. Panoramik röntgen öncesinde hastanın kolye, küpe vb. metal eşyalarını çıkartması gerekir. Pek çok hastanın endişe ettiği gibi ağrılı ya da zorlu bir işlem olmayan panoramik röntgen çekimi erken teşhis ve tedavi için hem hasta hem de hekim açısından pek çok avantaj sağlar. Bu şekilde hem zaman hem de maddi olarak kazanç sağlanmış olur.

Çok düşük radyasyon seviyesine sahip olmasına rağmen gebe ya da radyasyon alması sakıncalı olan kişilerin hekimlerine danışarak bu işlemi yaptırması gerekir.

Uzman diş hekimi kadromuz ile ağız ve diş sağlığınızı korumanız, ihtiyaç halinde estetik diş hekimliği uygulamalarından faydalanmanız için Beylikdüzü, Beykent’de hizmetinizdeyiz.

Ağız ve diş sağlığı konusunda uzman görüşü almak üzere Beylikdüzü Beykent’te bulunan kliniğimizi ziyaret edebilir, sorularınız için whatsapp hattımızdan bizimle iletişime geçebilirsiniz. 

Osman Çengel Ağız ve Diş Sağlığı Kliniğinin açık adresi ve iletişim bilgilerine erişmek için bu linke tıklayınız.