whatsapp


  • Avenue İstanbul Cumhuriyet Mah. D-100 Karayolu Cad. A Blok No: 48 Kat: 1 D: 54 Beykent-Büyükçekmece
  • +90 552 396 79 29
  • [email protected]

Tatilde Ağız ve Diş Sağlığımızı Korumak için Ne Yapmalıyız?

Tatil hepimizin bütün yıl boyunca heyecanla beklediğimiz kendimizi ödüllendirdiğimiz bir dönem. Bu dönem de sorumluluklarımıza ara verdiğimiz gibi kendi bakımımızdan da ödün verebiliyoruz, maalesef bunlardan birisi de ağız bakımımız. Tatiller her ne kadar kısa bir süreç gibi görünse de bu süreçte ağız bakımını ihmal etmek ileride ortaya çıkabilecek sağlık sorunlarının temelini oluşturmaktadır.

Peki bu sorunları yaşamamak için ne yapmak gerekir?

Tatil çantanızı hazırlarken kaliteli bir diş fırçasını ve sürekli kullandığınız diş macununuzu çantanıza koymayı unutmayın, hatta mümkünse biraz diş ipini de yanınızda bulundurun.

Sabah kahvaltıdan sonra ve akşam yatmadan önce olmak üzere dişlerinizi diş ipi ile temizlemek ve fırçalamak için kendinize zaman ayırın. Tatil boyunca yiyeceğiniz  ve içeceğiniz şeylerin asitli ve şekerli içeriklerinin dişlerinize zarar verme ihtimali nedeni ile bolca su için.

Özellikle tatil dönemlerinde tercih edilen soğuk içecekler ve gıdalar dişlerde hassasiyete sebebiyet vererek kısa süreli ağrı ve sızlamalara neden olabilmektedir. Böyle bir sorunla karşılaşılması halinde ağız ılık içme suyu ile çalkalanmalı, ağrının devam etmesi halinde bir diş hekimine başvurulmalıdır.

Ayrıca uçak seyahatleri sırasında yaşanan basınç değişiklikleri sebebi ile derin diş çürükleri ağrıya ve hassasiyete sebebiyet verebilmektedir. Bu tarz bir sıkıntı yaşamanız halinde seyahatinizin sonunda diş hekiminizi muhakkak ziyaret etmelisiniz.

Uzman diş hekimi kadromuz ile ağız ve diş sağlığınızı korumanız, ihtiyaç halinde estetik diş hekimliği uygulamalarından faydalanmanız için Beylikdüzü, Beykent’de hizmetinizdeyiz.

Ağız ve diş sağlığı konusunda uzman görüşü almak üzere Beylikdüzü Beykent’te bulunan kliniğimizi ziyaret edebilir, sorularınız için whatsapp hattımızdan bizimle iletişime geçebilirsiniz. 

Osman Çengel Ağız ve Diş Sağlığı Kliniğinin açık adresi ve iletişim bilgilerine erişmek için bu linke tıklayınız.