whatsapp


  • Avenue İstanbul Cumhuriyet Mah. D-100 Karayolu Cad. A Blok No: 48 Kat: 1 D: 54 Beykent-Büyükçekmece
  • +90 552 396 79 29
  • [email protected]

Tırnak Yeme ve Diş Sağlığı

Tırnak yemek,  estetik olarak kötü bir görüntü yaratmasının yanı sıra sağlık bakımından da ciddi zararları olan kötü alışkanlıklardan biridir.

Çocukluk çağından itibaren stres ya da korku yaratan bir durum ile karşılaşılmasına bağlı olarak ortaya çıkan tırnak yeme davranışı zamanla bir bağımlılık halini alır ve yetişkinlik çağında da bu durum kalıcı olur.

Tırnak yemek, diş etlerini ve diş sağlığını ciddi bir biçimde olumsuz olarak etkiler. Bunlardan bazıları;

Diş kemirme, kopartma ve çiğneme işlemi diş minesine zarar verebilir, diş minesinde çatlamalara ve diş etinde çekilmelere sebebiyet verebilir.

Tırnakları ısırmak ve kopartmak dişlere baskı uygulayarak dişlerin yapısının bozulmasına gülme çizgisinde değişikliklere sebep olur.

Tırnak ısırma sırasında yaşanacak zorlanma ile diş kökleri zayıflar, çene kemiğine olan baskı ile kemik deformasyonları olur.

Tırnak yapısı itibari ile bakteri kaynağıdır ve tüm bu bakteriler ağız yolu ile vücuda giriş yapar.

Tırnak koparma sırasında oluşan baskı nedeni ile çene kaslarında deformasyon ortaya çıkarak, baş ağrısı, diş gıcırdatma vb. rahatsızlıkları beraberinde getirir.

Tırnak yeme alışkanlığından vaz geçmek için kozmetik reyonlarında satılan kötü tatlı ojelerden faydalanabilir, stres ya da kaygı anında ellerinizi ağzınıza götürmek yerine dikkatinizi başka yöne odaklandıracak uğraşılar bulmaya çabalayabilirsiniz.

Uzman diş hekimi kadromuz ile ağız ve diş sağlığınızı korumanız, ihtiyaç halinde estetik diş hekimliği uygulamalarından faydalanmanız için Beylikdüzü, Beykent’de hizmetinizdeyiz.

Ağız ve diş sağlığı konusunda uzman görüşü almak üzere Beylikdüzü Beykent’te bulunan kliniğimizi ziyaret edebilir, sorularınız için whatsapp hattımızdan bizimle iletişime geçebilirsiniz. 

Osman Çengel Ağız ve Diş Sağlığı Kliniğinin açık adresi ve iletişim bilgilerine erişmek için bu linke tıklayınız.